Motorcykelsemester

Sommaren är snart här. Och det finns väl inget sätt att ta vara på den svenska sommaren bättre än att ge sig ut med motorcykeln. Åk dig ut på vägen och glid fram genom den härliga, friska sommarluften.

Motorcykelsemester

För mig är motorcykelsemestern höjdpunkten på året. Det är den här semestern som ger mig ny energi och får mig att orka kämpa igenom ytterligare en vinter i det svenska mörkret. Motorcykeln ger mig frihet, en flykt från vardagen. Den ger mig en paus. Och den ger mig avkoppling. I den här artikeln tänkte jag dela med mig av mina höjdpunkter från motorcykelsemestern. Vad är det egentligen som gör just semestern på motorcykeln så speciell?

Fly undan vardagen

En stor del av min kärlek till motorcykeln handlar om frihet. Motorcykeln ger mig en känsla av frihet som inte går att jämföra med något annat. När jag sätter mig på motorcykeln och drar iväg ut på vägen finns det inga hinder – jag kan åka precis vart jag vill. Antingen stannar jag i Sverige, eller så beger jag mig ut i Europa och världen. Därför är motorcykelsemestern det perfekta sättet att undfly vardagens låsta rutiner, krav och tvång.

Jag brukar alltid planera att vara ute i minst två veckor. Men jag planerar inte i förväg vad jag ska göra, eller vart jag ska åka. Jag packar bara en väska, bestämmer mig för en riktning att börja åka i. Sedan rullar jag. Jag låter känslan styra resten. Varje dag när jag vaknar bestämmer jag mig för vad jag vill göra just i dag. Som exempel: Senast hade jag tänkt att åka söderut, men ångrade mig efter ett tag och drog istället upp längs den norska kusten och njöt av det vackra landskapet där. Det är den friheten som jag älskar med motorcykelsemester.

Njut av sommaren

Att ge sig ut med motorcykeln är dessutom det bästa sättet att fånga den svenska sommaren enligt mig. Istället för att vara fångad i stadens betonglandskap så kommer man ut i den svenska naturen. Även om man gör dagsutflykter hemifrån under semestern, så är det alltid mycket folk på de stränder och skogsområden som ligger nära staden. Men när du drar iväg med hojen så kan du hitta helt ostörda, idylliska små sjöar att bada i. Du kommer iväg och hittar lugn och ro som inte finns i närheten av städerna.

Njut av sommaren

Skog, natur och fridfulla sjöar. Det enda som toppar det svenska landskapet är den svenska luften. Och att skära igenom svensk skön sommarluft sittandes på motorcykeln är det bästa som finns. Ingenting går upp emot att känna den varma med friska vinden slå mot ansiktet när du glider fram över de små landsvägarna som ringlar genom de svenska skogarna. För mig är det detta som är svensk sommar. Vinden och luften. Med pauser av promenader genom skogar, bad i stilla vatten och fågelkvitter. Det är ute i naturen man hittar den svenska sommaren. Och det är med motorcykeln som man kommer ut i naturen på riktigt. Fri.

 

Avkoppling

När varje dag är avklarad och solen gått ner kan man verkligen slappna av på riktigt. Jag brukar alltid känna att jag tagit vara på dagen och njutit av livet till fullo när jag åkt motorcykel, badat och upptäckt nya platser. Då kan jag också slappna av på ett unikt sätt på kvällen. Efter middag brukar jag alltid hälla upp ett glas whisky och läsa en bok. Ibland brukar jag även skriva ner en liten text med små anteckningar om vad jag har gjort och varit med om under dagen, så att jag kan läsa och minnas tillbaka på semestern under det mörka vinterhalvåret. På så vis har jag tillgång till motorcykeln och den svenska sommaren året om.