Livet med motorcykel, livsfilosofi del 2

Dags för ännu en del i vår serie om livet med motorcykel där jag fortsätter prata med en vän om hennes inställning till livet och likheterna med motorcyklar och livet i övrigt, en filosofisk resa med lärdomar som tagit henne långt i livet.

Du kommer bedömas efter hur du ser ut

När du kommer någonstans på en motorcykel kan folk döma vem du är, vad du gör och varför är du där, de kommer förmodligen att ha fel i många av bedömningarna men också rätt om några (nej jag är inte lesbisk även om några av mina bästa vänner är det, och cykeln är faktiskt min). Vi gör alla snabba bedömningar och en del av detta är en överlevnadsförmåga så acceptera att du kommer att dömas.

Vinka hallå till främlingar

Jag älskar att vara en del av kollektiv grupp med motorcykelentusiaster, det finns miljontals registrerade motorcyklar i världen och nästan alla vinkar förare vinkar till varandra när de möts på vägen. Tydligen startades detta 1904 av Harley Davidson partnerna Arthur Davidson William Harley, deras hälsning noterades av ett par förbipasserade och troddes vara etikett. ’’Motorcykelhälsningen’’ ger mig en känsla av gemensamhet och påminner mig om att vi i princip är bara människor som söker samma saker, äventyr, tysta ögonblick och frisk luft.

Världen är för mycket för oss

Detta är ett citat från en av mina favoritdikter och en av anledningarna till att jag älskat att åka på en motorcykel, från och med nu (högteknologiska hjälmar är fördömda) är det inte möjligt att kontrollera E-posten, sms eller lätt tillgänglig när du är på motorcykeln. Körningen lugnar ner själen och är en meditation som inget annat, jag älskar jag kan kolla in livet för ett tag genom att bara säga at jag ska hoppa på cykeln.

The world is too much with us; late and soon,
Getting and spending, we lay waste our powers;
Little we see in Nature that is ours;
We have given our hearts away, a sordid boon!
This Sea that bare her bosom to the moon;
The winds that will be howling at all hours,
And are up-gathered now like sleeping flowers,
For this, for everything, we are out of tune;
It moves us not. 
 Great God! Id rather be
A pagan suckled in a creed outworn;
So might I, standing on this pleasant lea,
Have glimpses that would make me less forlorn;
Have sight of Proteus rising from the sea;
Or hear old Triton blow his wreathèd horn.

  • William Wordsworth, 1770–1850

Först och främst vill jag tacka min vän som tog sig tid att dela med sig av sina tankar samt jag är glad att fick chansen att dela med mig lite av hennes lärdomar då jag känner henne från arbetslivet där jag kommit i kontakt med henne där hon är chef för ett stort amerikanskt företag och jag slogs av hur öppen hon var och samtidigt stod med fötterna på jorden vilket inte alltid är så vanligt för personer i hennes position. Och jag hoppas att ni som läste detta kan hitta något som passar er och tror att dom flesta som kör motorcykel känner igen sig i hennes känslor på hojen.