Livet med motorcykel, livsfilosofi del 1

Hej igen till ännu en del i vår serie om livet med motorcykel och i denna del tänkte jag skriva lite grann om hur livet med motorcykel ser ut men kanske framförallt vilka lärdomar och erfarenheter som man kan lära sig och ha nytta av och mycket av det jag skriver om i denna del kommer från en vän som haft motorcykel sen hon var i 16 årsåldern samtidigt som hon har ett jobb på en chefsituation i ett stort företag.

Hur man lever livet eller åker på en motorcykel

Hon berättar att hon fick sin första motorcykel när hon var 16 år, det är många läderjackor sedan och med de år som passerat har hon insett att det livsläror att lära sig av att åka och nu när hennes barn är tonåringar och närmar sig egna kör och livsupplevelse försöker hon ge sig sin visdom så att de kommer att fortsätta att leva ett uppriktigt och fyllande liv och jo hon är kanske lite av en drömmare. Och här är hennes lärdomar att leva livet eller att åka på en motorcykel, för henne är det samma sak.

Hur man lever livet eller åker på en motorcykel

Världen är din att utforska men förberedelser hjälper

Motorcyklar handlar om att gå ut och utforska, de mest magiska äventyren uppstår när du är bekymmerslös, säker och öppen för möjligheter och med detta sagt kommer sant självförtroende kommer från att veta vad du gör så träna och förberedd dig, växla upp och låt resan börja.

Titta vart du ska och inte var du har varit

På en motorcykel och i livet är det lätt att tänka på något i din närmaste omgivning, det kan vara ett vackert hus, en joggare eller ett hål i vägen men om du stirrar på det så kommer du att åka mot det så se till att titta vart du vill åka och du kommer åka mot det.

Engagera dig i svängarna

Många vägar är långa och slingrande och dom kan komma över dig snabbt och oväntat så sakta ner innan svängen och när du är i den så är du engagerad, få inte panik eller bromsa då kommer du glida ner och falla. Kom ihåg det finns ingen chans att backa livet eller på en motorcykel, och jo snälla åk inte i kortbyxor.

Var förberedd på att någon kommer att kasta av dig

Det kommer garanterat att hända, ibland är det för att dom åker för fort, ibland är det för att dom har en dålig dag och ibland för att dom inte ser dig och under alla omständigheter var förberedd på dumhuvudena.

Om du måste tvärnita med bromsarna

Stanna upprätt och titta rakt framåt, nu vet du att vi inte kan (och inte borde) kontrollera andra människor och det innebär att ibland kommer andra göra dåliga beslut. Du måste bromsa för att undvika bli inblandad i deras röra. Håll dig lugn, cykeln kan slingra sig men kör vidare.

När jag hör hennes ord kommer jag att tänka på en boken Zen och konsten att sköta en motorcykel som jag läste för ett tag sen och som verkligen var en lektion i filosofi på ett bra och spännande sätt och i nästa del kommer mer visdom från min vän, till dess ha det bra.