Harley Davidson

Att åka på en Harley Davidson är en riktig “kult-upplevelse”  och det skulle alla få uppleva en gång i livet. Det var från början två familjer som startade detta älskade märke och de hette Harley och Davidson.

Harley Davidson

Företaget grundades år 1903 och bröderna hette Arthur, Walter och William Davidson och William Harley. William Harvey hade en snäll faster som tog sig an att designa Harley Davidsons tjusiga logga på bensintanken. Allra första gången den målades så var bakgrunden på tanken helt svart och bokstäverna var röda med en tjusig guldkant. Alla bröder kom överens om att namnet Harley skulle stå allra först i loggan och firman så att han skulle stanna kvar där. Harley Davidson har lämnat alla andra märken i backspegeln och konkurrerat ut dem med stil och elegans. Motorcykeln har klarat sig igenom två världskrig och depressionen så den är helt outstanding! Harley Davidson var i full färd med att lansera nya motorcyklar år 2018 och företaget har som mål att bland annat skaffa en bredare målgrupp för att helt enkelt säkra märket genom att tänka i ett långt och brett framtidsperspektiv. Nytt på marknaden är jättestora “bussar”, det vill säga touring/cruiser-modeller som man inte trodde skulle komma fram genom just Harley Davidson, men nu är det igångsatt!

De nyare modellerna

De nyare modellerna kommer att ha fyra olika slagvolymer som till exempel en streetfighter på 957 kubik, en 1250 Custom och den bästa är en Pan Amerika på hela 1 250 kubik. År 2020 kommer dessa att lanseras med buller och bång och ännu fler modeller är på “gång” som kommer att ta alla med storm. Prototypen Livewire finns klar år 2019 och det planeras även för att ta Asien med storm genom att göra motorcyklar med motorer på 250-500 kubik. Harley Davidson har en egen Facebook-sida som man kan gå in och gilla samt följa med i den senaste informationen som delas ut. Fina bilder och alla arrangemang som finns runt om världen finns här. Många filmklipp för motorcykel och Harley Davidson-fantasten finns att kolla på. Eftersom Harley Davidson är en klassiker har det gjorts många filmer som relaterar till just denna motorcykel. Easy Rider och Electraglide in blue är två av dem. År 1913 nådde försäljningen av Harley Davidson rekord och sålde hela 12 904 stycken och företaget började expandera och fick kontakt med en herre som hette Duncan Watson som fixade import och försäljning i England och även i Europa. Under första världskriget blev det ett litet uppehåll med exporten, men den satte igång igen år 1919. Ingen ont som inte har något gott med sig sägs det och för företaget betydde just detta läge att den amerikanska armén köpte upp motorcyklar och använde dem i arménDen första person som översteg hastigheten på en motorcykel var Douglas Davidson och han kom upp i 161 kilometer i timmen! Naturligtvis var detta på en Harley Davidson och året var 1921. Han gjorde detta i England och senare gjorde han en hastighet på 162,12 kilometer i timmen på den engelska racingbanan. Det enda året då försäljningssiffrorna sjönk för Harley Davidson ett tag var när T-Forden kom ut år 1920.

De nyare modellerna