Den första motorcykeln

Det är inte enkelt att välja sin första motorcykeln. Urval är ganska stor och då man börjar sitt äventyr med motorcyklar, vet man inte vad som är god och vad inte är det. Det finns massor tips som man kan hitta på nätet, men det inte alltid hjälper. Faktum är att den första motorcykeln ska vara särskilt bra anpassad till ens färdigheter och erfarenhet. Man ska komma ihåg att motorcyklar inte är lika trygga som bilar. Det är inte något som ska skrämma bort MC entusiaster utan lära att man ska ta vettiga beslut för att överleva. Motorcyklar kan tillbringa mycket nöje och är en av de mest fascinerande och spännande hobbyer man kan hitta på. Det är också därför man blir en del av ett MC samhälle när man köper en motorcykel. Det medför att motorcyklister hjälper varandra och hälsar varandra på väg på många olika sätt. Det är helt vanligt att nicka eller sticka ut ett ben om man ser annan MC förare då det är ett tecken på att man visar respekt mot varandra. Man kan verkligen känna sig som en del av en stor MC familj.

Vad ska man komma ihåg?

En av de första beslut man måste ta när det gäller första motorcykeln är att ställa sig en fråga om ekonomi. Hur ser det ut och hur mycket kan man spendera? Det är viktigt, eftersom det inte är bara motorcykel som man betalar för utan många olika “gömda” saker. Särskilt när det gäller billigare motorcyklar kan den hela utrustningen kosta nästan lika mycket som själva motorcykeln. Många undrar om de ska köpa en ny eller begagnad motorcykel. Faktum är att de flesta nybörjare gör fel någonstans på vägen och faller ner på marken när de till exempel parkerar. Det är såklart viktigt att lära sig på ett fordon som inte har några mekaniska defekter, men poängen är att inte spendera pengar på något oviktigt.

Vad ska man komma ihåg?

Är motorcykelutrustning viktig?

Motorcykelutrustning är en av de viktigaste saker man ska komma ihåg när man köper sin första motorcykel. Man ska vara medveten om att det är utrustning som ofta avgör om man kommer tillbaka hemma en gång efter en olycka. Det finns inte mycket man kan göra för att säkra till att man är trygg på vägen som MC förare, men utrustningen är faktiskt en av de viktigaste delar. Det är också utrustning som förbättrar komfort och gör att man kan spendera en längre tid i sätet. Många nybörjare underskattar viktighet av utrustning, men det är alltid bra att investera i bra kvalitet av utrustning. Det är så eftersom när man köper en bra hjälm, kommer den att användas i många år. Det är liknande med goda handskar och goda skor eller jacka. Det är dock inte liknande med motorcykeln. Efter första säsongen börjar man leta efter någon modell som man ska uppgradera sin MC till. Det är naturligt att man söker något bättre, snabbare eller bekvämare efter man har fått sin första erfarenhet och vet vad man är ute efter.